«Το φακελάκι στα χειρουργεία αντί να συμβαίνει παράνομα, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Το φακελάκι στα χειρουργεία αντί να συμβαίνει παράνομα, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά»

Ιανουάριος 31, 2024 - 20:00

Ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real FM είπε με αφορμή τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία: «Θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια στον κόσμο. Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι; Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ». Ο υπουργός Υγείας αφού υποστήριξε ότι όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα, σημείωσε για το φακελάκι:

«Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι», είπε προχωρώντας σε μια αξιοζήλευτη επίδειξη… λογικής! Και συνέχισε: «Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις αφού θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση».

«Για την κάθε επέμβαση έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής θα πληρώνει αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο», ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Υγείας.