Το 1ο Φεστιβάλ Σαξοφώνου Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το 1ο Φεστιβάλ Σαξοφώνου Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 10, 2024 - 20:50

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στις συναυλίες που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Σαξοφώνου Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν μαθητές - μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από όλα τα Μουσικά Σχολεία της Πελοποννήσου και ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και μαέστρος Alain Crepin και Πρόεδρος της Διεθνούς ενώσεως σαξοφωνιστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12 Φεβρουαρίου, ώρες 9.00-15.00

Σεμινάρια εξειδίκευσης στη μουσική ερμηνεία σολιστικών έργων σαξοφώνου καθώς και έργων για μουσική δωματίου και μεγαλύτερων συνόλων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συμπράξουν με συμμαθητές/τριές τους από όλα τα σχολεία σε μικρά και μεγάλα μουσικά σύνολα, εξερευνώντας τις δυνατότητες του σαξοφώνου με την καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη.

12 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00, Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Συναυλία μαθητικών συνόλων σε έργα του Alain Crepin

13 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00, Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Ο κ. Crepin θα μιλήσει για το σαξόφωνο, την ιστορία του και τους μουσικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει στο εξωτερικό και στην Dinant, γενέτειρα πόλη του Αδόλφου Σαξ και εφευρέτη του σαξοφώνου. Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα για σαξόφωνο με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μπάντας της Τρίπολης (μαέστρος κ. Κωστούρος) και της Στρατιωτικής Μπάντας της IV Μεραρχίας (υπεύθυνος: Ταγματάρχης Χρίστος Σμυρνιώτης).

Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι: Επιμελητήριο Αρκαδίας, Αφοί Γ. Παπαγεωργίου - Τεχνική Κατασκευαστική εταιρεία, Αρκαδική - Έπιπλα κουζίνας, H. Αγγελόπουλος - A. Τζιούμης - Μεταφορές - Μετακομίσεις - Χωματουργικές εργασίες - Βυτίο Νερού, Καρκαζής Θοδωρής - Ασφαλιστικό γραφείο, Χαρτί και Μελάνι - Βιβλία -Χαρτικά - Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερη!

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

με εκτίμηση,

Δρ. Κυριακή Ζαχαροπούλου

Διευθύντρια Μουσικού Σχολείου Τρίπολης