Άργος: Θύμα ξυλοδαρμού μαθήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Θύμα ξυλοδαρμού μαθήτρια στο 1ο ΕΠΑΛ

Φεβρουάριος 21, 2024 - 13:30

Ακόμη ένα περιστατικό bullying έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα παρόμοιων περιστατικών με θύμα μια μαθήτρια 16 ετών και έναν συμμαθητή της οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από τρεις άλλους μαθητές στο Άργος.

Το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε η μητέρα της κοπέλας:

«Με προτροπή μιας άλλης μαθήτριας είκοσι με τριάντα μαθητές του ΕΠΑΛ περικύκλωσαν το παιδί μου και το συμμαθητή της και τρεις από αυτούς τους χτύπησαν. Η κόρη μου έπαθε κάκωση από γροθιά που δέχτηκε ενώ χτύπησαν και τον φίλο της. Η κόρη μου είναι στην πρώτη λυκείου και υπήρχε μια διένεξη με μια συμμαθήτριά τους και αυτή οργάνωσε όλο αυτό. Φώναξε παιδιά της τρίτης λυκείου και όταν ρωτήσαν η κόρη μου και ο φίλος της τη συμβαίνει άρχισαν τρία άτομα να γρονθοκοπούν το αγόρι και ένας από αυτούς της έριξε μπουνιά. Το περιστατικό συνέβη στο διάλειμμα και τελείωσε όταν χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στις αίθουσες και όταν πλησίασε ένας καθηγητής αφού είχε προηγηθεί το ξύλο. Όλοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να καλύψουν τη θέση τους» λέει αρχικά η μητέρα της 16χρονης και επισημαίνει ότι το σχολείο δεν την ενημέρωσε αλλά έμαθε για το περιστατικό από την κόρη της.

«Με πήρε τηλέφωνο το παιδί και αφού την πήρα πήγαμε στο νοσοκομείο. Την άφησα στο νοσοκομείο με τους γονείς του άλλου παιδιού που είχαν χτυπήσει και επέστρεψα στο σχολείο όπου κανείς από την διεύθυνση δεν με είχε ενημερώσει. Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις».

Η μητέρα της μαθήτριας πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας όπου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι γονείς του 16χρονου μαθητή ο οποίος υπέστη κακώσεις και μώλωπες από τα χτυπήματα.

Οι γονείς των παιδιών επισημαίνουν επίσης την αδιαφορία των εκπαιδευτικών, αλλά και το γεγονός ότι από την διεύθυνση του σχολείου θέλουν να υποβαθμίσουν το περιστατικό.