Ανδρέας Πουλάς: Μόνιμη μείωση των Τελών Κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και εξίσωσή τους με τα τέλη κυκλοφορίας των ΚΤΕΛ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Πουλάς: Μόνιμη μείωση των Τελών Κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και εξίσωσή τους με τα τέλη κυκλοφορίας των ΚΤΕΛ

Φεβρουάριος 21, 2024 - 14:43

Στη Βουλή έφερε υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος, ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Ο κ. Πουλάς ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και την εξίσωσή τους με τα τέλη κυκλοφορίας των ΚΤΕΛ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

«Μόνιμη μείωση των Τελών  Κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και εξίσωσή τους με τα τέλη κυκλοφορίας των ΚΤΕΛ»

Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος με το οποίο ζητούν τη μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. και την εξίσωση αυτών με τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν για τα ΚΤΕΛ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα ο κλάδος του τουρισμού που αφορά τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. δεν έχει ανακάμψει μετά την περίοδο της πανδημίας και εξακολουθεί να πιέζεται οικονομικά. Πρόκειται για έναν κλάδο που αριθμεί χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία και ήταν από τους πρώτους κλάδους που επλήγησαν από την πανδημική κρίση ενώ εξακολουθεί να πλήττεται, λόγω της διεθνούς αστάθειας, τις τελευταίες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία αλλά και λόγω της μεγάλης ακρίβειας στα καύσιμα και στα είδη που αφορούν στα λεωφορεία (ελαστικά, λιπαντικά κλπ).

Δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδος ζητά την μόνιμη μείωση των τελών κυκλοφορίας και την εξίσωση αυτών με τα ΚΤΕΛ, καθώς όπως αναφέρουν αυτή την στιγμή τα τουριστικά λεωφορεία πληρώνουν διπλάσιο ποσό σε τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και απειλείται η επιβίωση των επιχειρήσεών τους και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτές.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.