Βιωματική δράση ενσυναίσθησης και συμπερίληψης 2ου ΓΕΛ Άργους - Τουρνουά τυφλών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βιωματική δράση ενσυναίσθησης και συμπερίληψης 2ου ΓΕΛ Άργους - Τουρνουά τυφλών

Μάρτιος 06, 2024 - 23:05

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας το οποίο οφείλουμε να αναγνωρίζουμε,  να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε. Η ενσυναίσθηση και η αποδοχή είναι το κλειδί για την υγιή ενσωμάτωση στην κοινωνία των ανθρώπων με αναπηρία και αυτές τις αξίες πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα, το σχολείο και η μαθητική κοινότητα να καλλιεργεί και προωθεί.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια σειρά από βιωματικές, αθλητικές δράσεις, όπως αυτή που σήμερα οργανώσαμε στο ΔΑΚ Άργους με τη συμμετοχή του 1ου και του 3ου ΓΕΛ Άργους και φυσικά σε συνεργασία με το ΠΑΙΓΜΑ, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μαθητές και μαθήτριες συμπαίκτες, συναγωνιστές στο παιχνίδι του γηπέδου αλλά και της πραγματικής ζωής, με σεβασμό και αλληλεγγύη παίζουν στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλον. Επιδιώκουμε ως σχολείο να προωθούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε με πραγματική αγάπη και φροντίδα να υλοποιούμε τέτοιες δράσεις ελπίζοντας ότι μια μέρα θα εξαλειφθούν οι αρνητικές στάσεις και συμπεριφορές και θα επικρατήσει πλήρης αποδοχή και ενσωμάτωση όλων των ανθρώπων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Θεοφανόπουλο Πέτρο και όλα τα παιδιά, τους κυρίους και τις κυρίες που συμμετείχαν από το Παίγμα. Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους και τους μαθητές του 1ου και 3ου ΓΕΛ για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας. Τέλος ευχαριστούμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ. Καμπόσο Κων/νο και Γρηγορίου Γρηγόρη για την πρωτοβουλία αυτής της δράση και την υλοποίησή της και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την άψογη παρουσία τους και τη γνήσια ευαισθησία τους σε αυτό το θέμα.

Δεύτερο Γελ Άργους Αργολίδα