Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Μάρτιος 14, 2024 - 08:20

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Star η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για το δυστύχημα στα Τέμπη, και τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι «εάν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα» και εξήγησε πως με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε Δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο STAR.

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς Δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σε αυτά τα projects» πρόσθεσε.