Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία

Μάρτιος 15, 2024 - 19:00

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου ενώ οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.), θα διενεργηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου, οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις θα είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, για τις τάξεις Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, θα διενεργηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει σε τρία γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα, μαθηματικά (κοινές ερωτήσεις με τις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις θα είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον ακόμη και για όλους τους τύπους των σχολείων, όπως περιγράφονται ανωτέρω. Οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων θα λάβουν πρόσκληση για υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά εντός του μήνα. Θα ενημερωθούν, επίσης, για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.