Μαλτέζος: Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ το έλλειμμα στις σχολικές επιτροπές του δήμου Άργους Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαλτέζος: Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ το έλλειμμα στις σχολικές επιτροπές του δήμου Άργους Μυκηνών

Απρίλιος 10, 2024 - 16:33

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε εχθές ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος με τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των εκπαιδευτικών δομών του δήμου.

Ο κ. Μαλτέζος αφού έκανε μια σύντομη περιγραφή των όσων έχουν γίνει το τελευταίο τρίμηνο, παρουσίασε τον σχεδιασμό για την πενταετία ενώ έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε μια προτεραιοποίηση των αναγκών που υπάρχουν για να μπορέσουν οι Σχολικές Επιτροπές και ο δήμος να παρέμβει άμεσα στο μέτρο που επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.

Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα τα οποία παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή και στις σχολικές επιτροπές με το ποσό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και σε πάμπολλα παραδείγματα κακής διαχείρισης όπως για παράδειγμα η καθυστέρηση πληρωμής τηλεπικοινωνιακών τελών από τον Φλεβάρη του 2021 θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί μάλιστα είχαν φτάσει μόνο στην COSMOTE, 50χιλ. ευρώ στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και 30χιλ. ευρώ στην Δευτεροβάθμια.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι δύο Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αντώνης Λιόλιος και Αντώνης Βαρδάκας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ