Η καμπάνια της Νέας Αριστεράς: 6 συν 1 προτεραιότητες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η καμπάνια της Νέας Αριστεράς: 6 συν 1 προτεραιότητες

Απρίλιος 14, 2024 - 18:50

Την εβδομάδα που μας έρχεται η Νέα Αριστερά θα λανσάρει επισήμως την καμπάνια της «6+1 προτεραιότητες για να αλλάξει η ζωή μας».

Η καμπάνια της Νέας Αριστεράς στηρίζεται σε αυτό που (θα έπρεπε να) ο πυρήνας της πολιτικής πρότασης: η προγραμματική πρόταση. Η πολιτική επιστρέφει με μια προγραμματική πρόταση που παρουσιάζεται με απλό, συνοπτικό και κατανοητό τρόπο, χωρίς επικοινωνιακό θόρυβο και δημαγωγικό κόλπα.

Οι 6+1 προτεραιότητες της Νέας Αριστερά είναι:

1. Πόλεμος στην ακρίβεια
2. Φορολόγηση του πλούτου
3. Όχι στα F35 – Χρήματα για Υγεία και Παιδεία
4. Δίκαιη πράσινη μετάβαση
5. Στέγη για όλες και όλους
6. Χωρισμός κράτους εκκλησίας
6+1 Συγκάλυψη τέλος

Σε σύσκεψή του με το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε «το στοίχημά μας δεν είναι να είμαστε άλλο ένα κόμμα.

Το στοίχημα για την Νέα Αριστερά είναι να αποτελέσει ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα που κάνει τη διαφορά στο πολιτικό σύστημα γιατί επιμένει ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα είναι στα αριστερά. Εμείς απορρίπτουμε τη θολή ρητορεία που λέει τα πάντα χωρίς εντέλει να λέει τίποτα».

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει επίσης ότι η Νέα Αριστερά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διάφορες εκδοχές του τραμπισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού, λέγοντας με ειλικρίνεια και σαφήνεια αυτό που πιστεύει και προτείνει στους πολίτες, «Είμαστε Αριστερά, ανοιχτά και περήφανα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.