Τρίπολη: Εκδήλωση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Οι στόχοι για την επόμενη διετία (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τρίπολη: Εκδήλωση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Οι στόχοι για την επόμενη διετία (pics,vid)

Απρίλιος 14, 2024 - 21:00

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Έκθεσης Πελοπόννησος EXPO με θέμα: «Η πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης  Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ο Αν. Διευθυντής ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Νικόλαος Αγγελόπουλος και η  Σουζάνα Καραγιάν – CEO της εταιρείας WeTech – Εταίρος ΦοΔΣΑ στην υλοποίηση του Πιλοτικού προγράμματος βιοαποβλήτων στο Δήμο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την έως τώρα πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα Διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά ανακοινώθηκαν και μια σειρά από έργα και δράσεις που αναμένονται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο προσεχώς διάστημα στον τομέα αυτό. 

Οι ομιλητές έδωσαν κάποια tip με καλές πρακτικές για τη διαχείριση αποβλήτων επιχειρήσεων HORECA και την διαχείριση αποβλήτων – οικιακή κομποστοποίηση.

Ο κ. Σμυρνιώτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μίλησε για τον Φορέα, για την ίδρυσή του και για όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που έχει συσταθεί.

Στόχος μας να μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Στην συνέχεια ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι ο ΦΟΔΣΑ επιθυμεί να τετραλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου σε δύο χρόνια

Τέλος η κυρία Καραγιάν μίλησε για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΦΟΔΣΑ για να πετύχει υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης επισημαίνοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση των βιοαποβλήτων.