Ειδήσεις

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Τα ποσά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάιος 05, 2024 - 11:20

Το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί σε 303.000 δικαιούχους μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την υλοποίηση των δράσεων της Προτεραιότητας 6 του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» (2021-2027) (π. ΤΕΒΑ). Στόχος είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους οποίους σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρέχονται δωρεάν τρόφιμα, προϊόντα ατομικής υγιεινής, οικιακά αναλώσιμα, σχολικά είδη κλπ.

Ποιες μέρες θα είναι κλειστές οι τράπεζες

Μάιος 05, 2024 - 10:30

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες για πέντε μέρες τον Μάιο, λόγο Πάσχα και μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρίζονται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωριστεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Άργος: O δήμαρχος Γιάννης Μαλτέζος υποδέχθηκε το Άγιο Φως (φωτο)

Μάιος 04, 2024 - 22:42
Με σεβασμό και κατάνυξη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος το Άγιο Φως.
Το Άγιο Φως μετέφερε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ειδική αποστολή από τον Δήμο και το υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος στο προαύλιο χώρο του Αγίου Πέτρου, όπου και το παρέδωσε στον εφημέριο του Ναού με σκοπό να διανεμηθεί απ’ άκρη σ’άκρη στις ενορίες του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του ανέφερε:

Δίδυμα Αργολίδας: Ανάσταση σε ένα εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα σε κρατήρα (vid)

Μάιος 04, 2024 - 21:20

Έχετε σκεφτεί να κάνετε Ανάσταση στην Αργολίδα  μέσα σε έναν κρατήρα. 

Και αν το σκηνικό σας ακούγεται πολύ παραμυθένιο για να είναι αληθινό είναι γιατί δεν γνωρίζετε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου μέσα στον μικρό κρατήρα ή δολίνη όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι του χωριού Δίδυμα Αργολίδας.

Πρόκειται σιγουρα για το μοναδικό εκκλησάκι εντός κρατήρα σε ολόκληρη την Ελλάδα και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Το όλο σκηνικό είναι πραγματικά βγαλμένο από παραμύθι και αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείτε. 

Συνελήφθη 53χρονη από την ΟΠΚΕ στην Αργολίδα

Μάιος 04, 2024 - 19:30

Συνελήφθη, χθες (3.5.2024) το βράδυ, στη Νέα Κίο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.)  Αργολίδας, 53χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ξύλινη ράβδος.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου.

Στην Τήνο για την Πρώτη Ανάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μάιος 04, 2024 - 18:20

Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Χθες Μεγάλη Παρασκευή ο πρωθυπουργός, παρακολούθησε στον ίδιο ναό την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία.

Δεκαεννέα κροτίδες βρέθηκαν σε όχημα στη Σπάρτη

Μάιος 04, 2024 - 17:50

Συνελήφθη, χθες (3.5.2023) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 56χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- κροτίδες. 

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (pics)

Μάιος 04, 2024 - 16:30

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μ.Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, προεξάρχοντος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου,  με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Προύσης κ. Ιωακείμ και Σελευκείας κ. Θεοδώρου.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά την περιφορά του Επιταφίου, εντός του κατάμεστου από πιστούς Πατριαρχικού Ναού.

Πασχαλινές ευχές από το Βασίλη Σιδέρη

Μάιος 04, 2024 - 16:10

Ο Βασίλης Σιδέρης Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας δια βίου μάθησης και Αθλητισμού και πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις