Το ΤΕΕ και ο Πρόεδρός του Γιώργος Στασινός συμμετέχουν στην «BEYOND 2024» στη Θεσσαλονίκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΤΕΕ και ο Πρόεδρός του Γιώργος Στασινός συμμετέχουν στην «BEYOND 2024» στη Θεσσαλονίκη

Απρίλιος 26, 2024 - 15:20

Στις εργασίες της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας «BEYOND 2024», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (25-27 Απριλίου), θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Στασινός θα μιλήσει στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 26 Απριλίου, σε ειδική ενότητα, στις 17:30, σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Η παρουσία του ΤΕΕ και του Προέδρου του στη «BEYOND 2024» είναι σημαντική, καθώς το ΤΕΕ, που γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας του, έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα μέσα από έργα - ορόσημα, με πιο πρόσφατο τη Ψηφιοποίηση Αρχείων Πολεοδομικής Πληροφορίας, που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Αλλά και ψηφιακά έργα - δράσεις όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-Άδειες κλπ. Επισημαίνεται, πως το ΤΕΕ συμμετέχει ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με δικό του περίπτερο (Pavilion 15). Σημειώνεται, ότι η BEYOND είναι από τις σημαντικότερες εκθέσεις ψηφιακής τεχνολογίας και πραγματοποιείται για τέταρτη φορά, προσελκύοντας σημαντικούς παράγοντες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής. Ενδεικτικό είναι ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα συμμετάσχουν ακόμη, μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, οι Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Αναστάσιος Τζίκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ, Μιχαήλ Μπλέτσας, διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας και Director of Computing / Research Scientist, MIT Media Lab, US και Μιχάλης Στάγκος, Co-Founder, IDGC, Partner, L-Stone.

Όπως δήλωσε και αναφέρει συχνά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, το ΤΕΕ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της πατρίδας μας, τόσο σε αριθμό μελών, όσο και για λόγους ουσιαστικής προσφοράς και ιστορικά, έχει έναν στόχο, πάντα: την Ελλάδα του αύριο. Με 13 βασικές ειδικότητες μηχανικών, με 17 περιφερειακά τμήματα, με περισσότερα από 130 χιλιάδες μέλη διπλωματούχους μηχανικούς, με πράξεις, έργα και νέες υπηρεσίες, συνεχίζει σήμερα για τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, την ευημερία της κοινωνίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

 

Δελτίο Τύπου