Ειδήσεις

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα

Μάιος 09, 2024 - 13:20

Στον απόηχο της απόσυρσης του εμβολίου του κορωνοϊού της AstraZeneca με την παρασκευάστρια εταιρεία να κάνει λόγο για  πληθώρα επικαιροποιημένων εμβολίων για τις νεότερες παραλλαγές του κορωνοϊού, γεγονός που οδήγησε τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης του εμβολίου από την ίδια, και στην παράλληλη αποδοχή της εταιρείας στα δικαστήρια, ότι σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας τοποθετήθηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθην΄ά Λινού.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουνίου

Μάιος 09, 2024 - 13:00

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Μήνυση κατά του γερμανικού κράτους κατέθεσε ο Βαρουφάκης

Μάιος 09, 2024 - 12:30

 Η πρωτοφανής απόφαση των γερμανικών αρχών τον περασμένο Απρίλιο να απαγορεύσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο αλλά και κάθε πολιτική δραστηριότητα ήταν μόνο η αρχή. Συνέχεια είχαν οι εξωφρενικές παραβιάσεις κάθε αρχή του κράτους Δικαίου, σε μια Ευρώπη που βουλιάζει όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό.

Γεωργιάδης: Καμία παράταση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Μάιος 09, 2024 - 11:30

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε το αίτημα παράτασης των συμβάσεων για εκατοντάδες εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφτηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ αλλά και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας των νοσοκομείων.

Στους τελευταίους μάλιστα, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Επίσκεψη στην Αργολίδα, του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλα Φαραντούρη

Μάιος 09, 2024 - 11:25

Την Τρίτη του Πάσχα, 07.05.2024, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, επισκέφθηκε τον Νομό Αργολίδος, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου Άργους Αγίου Πέτρου, όπου συμμετείχε στις εορταστικό εορταστικά εορταστικά εορταστικές εκδηλώσεις, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και το Δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου Αργολίδος, κ. Δαμούλο Φώτιο.

«Για τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία»

Μάιος 09, 2024 - 09:20

Οι ανησυχητικές πληροφορίες, πως η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως και αυτές που αναφέρουν πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, υπογραμμίζουν την ανεξέλεγκτη τροπή, που λαμβάνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Βιβλίο: Η πρόταση της εβδομάδας από τον Γ. Δ. Αναγνώστου

Μάιος 08, 2024 - 21:20

Ένας απίστευτος ωκεανός από κόκκινο χρώμα, ο κόσμος του Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar, Το τελευταίο όνειρο, Εκδόσεις διόπτρα, Αθήνα, Μάρτιος 2024
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Αυγενάκης: Οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχισθούν έως τον Ιούνιο

Μάιος 08, 2024 - 19:50

Εντός του Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αγροτών, ενώ ήδη γίνεται έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε τρεις περιπτώσεις συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Επίσης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Κρήτη tv, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στον έλεγχο των 16.500 δεσμευμένων ΑΦΜ. Ήδη περί τα 7.000 έχουν πληρωθεί και περί τα 800 έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται. Ακόμη, ελέγχονται όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις από το 2014.

Πάσχα 2024: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Ερμιονίδας (φωτο)

Μάιος 08, 2024 - 19:45

Με έμπνευση από έθιμα και με το κατανυκτικό κλίμα των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Δήμος μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων στην κατάμεστη από κόσμο Ερμιονίδα.

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, αναβίωσε για ακόμα μια χρονιά το δρώμενο για το «Κάψιμο του Ιούδα» στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια

Μάιος 08, 2024 - 19:30

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα» είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διοργάνωση του Δήμου Κορινθίων είναι προγραμματισμένη για τις 10-13 Μαΐου και γίνεται για την Ίδρυση του Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου με τίτλο: «Κόρινθος , Μητρόπολη και Αποικίες» όπου περιλαμβάνεται το 1ο και 2ο Διεθνές Φεστιβάλ καθώς και παράλληλες δράσεις.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις