Ειδήσεις

Τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ανήλικος, για απόπειρα κλοπής

Μάιος 09, 2024 - 17:20

Συνελήφθησαν, χθες (8.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 24 και 18 ετών, αντίστοιχα και -1- ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, εισήλθαν σε οικία με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Άργος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Μάιος 09, 2024 - 16:32

Η οικογένεια είναι ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό σύστημα ιδεών, συναισθημάτων και συμπεριφορών, που λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία ανάπτυξης και καθορισμού της προσωπικότητας του ατόμου. Αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο το παιδί θα μάθει να αγαπάει, να σέβεται, να συνεργάζεται, να κρίνει, να χάνει, να επιλέγει, να ψάχνει, να επικοινωνεί.

«Υποβαθμίζονται από την κυβέρνηση οι τουρκικές προκλήσεις»

Μάιος 09, 2024 - 16:30

Οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικές Navtex που δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου, την αντίδραση στη χάραξη θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο και με τελευταίο κρούσμα τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ενός χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί, εκθέτουν όσους συστηματικά καλλιεργούν τον εφησυχασμό για τα “ήρεμα νερά” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.  

Θαν. Κολιζέρας: 9η Μάη, Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Μάιος 09, 2024 - 16:26

 9η Μάη ημέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών επί του φασιστικού, ιμπεριαλιστικού συνασπισμού, του «Άξονα», που  επισφραγίστηκε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Κορινθία: Μία σύλληψη για οπλοκατοχή και ναρκωτικά

Μάιος 09, 2024 - 16:20

Συνελήφθη, χθες (8.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μαχαίρι, με μήκος λάμας -7- εκατοστά, καθώς και -6- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.

Άργος: Εγκαίνια παιδικής έκθεσης ζωγραφικής

Μάιος 09, 2024 - 15:32

Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Ιωάννης Δ. Μαλτέζος σας καλεί στα εγκαίνια της Παιδικής Έκθεσης  «Με ένα βιβλίο και έναν πίνακα…», όπου θα γνωρίσετε και τους νεαρούς καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 6:00 μμ. στη Παιδική -Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών.
Οι μαθητές δανείστηκαν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, εμπνεύστηκαν από αυτό και δημιούργησαν έναν πίνακα ζωγραφικής. Η έκθεση αποτελεί έναν εικαστικό διάλογο με τη μαθήτρια - δημιουργό Γιουλίνα Δρίτσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου).

 

Σύλληψη 45χρονου για κατοχή σουγιά στην Αργολίδα

Μάιος 09, 2024 - 15:20

Συνελήφθη, χθες (8.5.2024) το βράδυ, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς, με μήκος λάμας -9- εκατοστά.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους-Μυκηνών.

Ναύπλιο: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του Φασισμού - Ναζισμού (φωτο)

Μάιος 09, 2024 - 15:06

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του Φασισμού- Ναζισμού συμμετείχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός

Με γενικό σημαιοστολισμό από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου καθώς και με φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας εορτάστηκαν οι Εθνικοί αγώνες και η Εθνική αντίσταση κατά του Φασισμού- Ναζισμού.

Αφρικανική σκόνη: Χρήσιμες οδηγίες για τους εργαζομένους από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Μάιος 09, 2024 - 14:30

Σχετικά με το πρόσφατο αλλά και συχνό  φαινόμενο της μεταφοράς σωματιδίων σκόνης από τη Σαχάρα (Αφρικανική σκόνη) και της επίδρασης της στη Δημόσια Υγεία, η συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα  της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, επικαιροποιώντας σχετικές επιστημονικές  ανακοινώσεις (Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία) και οδηγίες (Υπουργείο Υγείας) προβαίνει στις παρακάτω συστάσεις:

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις