Ειδήσεις

Στήριξη στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή από την Περιφερειακή Αρχή

Μάιος 27, 2024 - 22:30

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Δευτέρα 27 Μαΐου, όπου ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και η «Στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και πατάτας στην Πελοπόννησο».

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία και υπερψηφίστηκε, στα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγών, όπως αναφέρθηκε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστο Λαμπρόπουλο, είναι η εξής:

Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Πού είναι τα νέα 8.000 εκτάρια εσπεριδοειδών που επιδοτήθηκαν στην Αργολίδα;»

Μάιος 27, 2024 - 21:30

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Μαιου συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στη περιφέρεια. Την εισήγηση του θέματος έκανε η κυρία Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία αναφέρθηκε στην εικόνα αποσύνθεσης, όπως είπε, που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και υπογράμμισε: «Ακόμα και φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης παραδέχονται ότι υπάρχει δυσλειτουργία. Καταλυτικός είναι και ο ρόλος των προσώπων. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει συνδεθεί με αστοχίες.

Συνελήφθη 17χρονος με σουγιά στη Κόρινθο

Μάιος 27, 2024 - 20:20

Συνελήφθη, χθες (26.5.2024) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 17χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε σουγιά, με μήκος λάμας -9- εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Μάιος 27, 2024 - 20:15

Επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Αναρτήθηκε σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr), ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού. Σύμφωνα με αυτήν καλούνται οι ιδιοκτήτες ακάλυπτων χωρών και οικοπέδων εντός των οικισμών του Δήμου Άργους Μυκηνών και εκτός σχεδίου με κτίσμα να υποβάλλουν δήλωση στο σχετικό ψηφιακό Μητρώο Ακινήτων.

Tags: 

Οι απαντήσεις Λαμπρόπουλου για την «ανεπάρκεια» του ΦΟΔΣΑ και την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Μάιος 27, 2024 - 19:30

Τις τελευταίες εβδομάδες, το φως της δημοσιότητας είδε ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (δείτε ΕΔΩ), που εστάλη τέλη Μαρτίου στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, και το οποίο ζητούσε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα ως προς το σχέδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

Κορινθία: Σύλληψη 21χρονου για κατοχή σουγιά και μικροποσότητα κάνναβης

Μάιος 27, 2024 - 19:20

Συνελήφθη, χθες (26.5.2024) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και σουγιά, με μήκος λάμας -7- εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί
το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Επίσκεψη του υπ. ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Αθανασίου σε Άργος και Ναύπλιο

Μάιος 27, 2024 - 19:17

Την Τρίτη 28-5-2024 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αργολίδα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΜΑΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ηθοποιός).

Θα επισκεφθεί την πόλη του Άργους στις 18.00 όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΟΜ Άργους και στην συνέχεια θα περιοδεύσει στην πόλη.

Ακολούθως και περί ώρα 19.30 θα επισκεφθεί την πόλη του Ναυπλίου, όπου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις και συζητήσεις με πολίτες και επιχειρηματίες.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η Ν.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ευρωεκλογές: Τι ισχύει με τις εκλογικές άδειες

Μάιος 27, 2024 - 18:50

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση για τη «Χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024».

Τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου - «Είμαστε ριγμένοι, δεν έχουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο»

Μάιος 27, 2024 - 18:30

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Μαΐου, και με αφορμή επερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Λακωνίας Μαργαρίτας Σπυριδάκου σχετικά με την Υγεία και τις ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας στη Λακωνία, όπως στους Μολάους και στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Εμμανουήλ Μάκαρης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Πελοποννήσιοι «είμαστε ριγμένοι», ως προς αυτό.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις