Πατούλης από Τρίπολη: Δεν θέλουμε άλλο εμπαιγμό (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πατούλης από Τρίπολη: Δεν θέλουμε άλλο εμπαιγμό (φωτο&βίντεο)

Μάρτιος 15, 2017 - 17:00

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Τρίπολη επισκέφθηκαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και μέλη του ΔΣ μαζί με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών & Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δ. Καμπόσο και τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δ. Καφαντάρη, συνεχίζοντας τον  κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Στόχος των συναντήσεων και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α’ Βαθμού  και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.

Πριν από την έναρξη των διεργασιών στην Τρίπολη ο κ. Πατούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για τις επικείμενες αλλαγές τις οποίες ο κ. Σκουρλέτης ως υπουργός Εσωτερικών θα παρουσιάσει και θα αφορούν στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως περιμένει άμεσα από την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις επί συγκεκριμένων ερωτημάτων που έχει θέσει εδώ και πολύ καιρό η ΚΕΔΕ και να σταματήσει τον κλεφτοπόλεμο που έχει ξεκινήσει.
Σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στην Αθήνα.

«Είναι αλήθεια ότι τις προηγούμενες μέρες έχει καταγραφεί η ενότητα της αυτοδιοίκησης η οποία η οποία δεν θα επιτρέψει να  είναι ουραγός η χώρα μας ακόμα και στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την αυτοδιοίκηση», είπε και εκτίμησε ότι αυτή είναι και η αιτία των χρόνων παρακμής που ταλανίζουν τη χώρα.

Καλώ σε εγρήγορση όλη την αυτοδιοίκηση γιατί οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο για τους δήμους αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας

Ακόμη, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι  τίθεται το ερώτημα για το αν η ασυνεννοησία μεταξύ της κυβέρνησης και των αυτοδιοικητικών θεσμών θα φέρει αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το μοντέλο του συγκεντρωτικού κράτους είναι η βασική αιτία για τα 8 χρόνια κρίσης που βιώνει η χώρα τα οποία, όπως ανέφερε, οδήγησαν σε παρατεταμένη παρακμή.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης κάλεσε για άλλη μία φορά τον κ. Σκουρλέτη να δώσει άμεσα σαφείς απαντήσεις σχετικά με το κόστος της μεταρρύθμισης  αλλά και σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως είναι οι οριζόντιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων.

Παράλληλα έθεσε και άλλα ζητήματα, όπως ο μειωμένος προϋπολογισμός των Δήμων για το 2017, το θέμα των συμβασιούχων, οι δασικοί χάρτες αλλά και τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη δημοπράτηση έργων και στη λειτουργία των Δήμων ο Νόμος Σπίρτζη, που αφορά στη σύναψη δημόσιων συμβάσεων.ρεπορτάζ Έφη Καστραντά (φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο συνέντευξη του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη https://youtu.be/a7xif1Q6bXg

Βίντεο ομιλία του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δ.Καμπόσου https://youtu.be/8HAJnoK3Bq8

ArgolidaPortal.gr Πατούλης από Τρίπολη: Δεν θέλουμε άλλο εμπαιγμό-ΠΕΔ Πελοπόννησος