Πώς και πού θα ψηφίσετε για την Κεντροαριστερά στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς και πού θα ψηφίσετε για την Κεντροαριστερά στην Αργολίδα

Νοέμβριος 06, 2017 - 17:04

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική καμπάνια για την εκλογή αρχηγού του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, 928 κάλπες θα στηθούν σε όλη τη χώρα με ευθύνη της Επιτροπής Αλιβιζάτου, η οποία πραγματοποίησε γενική δοκιμή την Κυριακή η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Η εκλογή θα διεξαχθεί με πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα σε δύο γύρους. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει. Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουν μόνον όσοι που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Η Επιτροπή αποφάσισε ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας να διεξαχθεί την Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2017 και ο δεύτερος (αν χρειασθεί) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Για να καθορίσει τις ημερομηνίες της ψηφοφορίας, η Επιτροπή έλαβε υπόψη από τη μια τον  χρόνο που χρειάζονται οι υποψήφιοι (ιδίως όσοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης) για να προβάλλουν  τις θέσεις τους και, από την άλλη, τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των τεχνικών,  για την online σύνδεση όλων των εκλογικών τμημάτων.

Την ψηφοφορία σε κάθε εκλογικό τμήμα θα διεξάγει εφορευτική επιτροπή, στην οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να μετέχουν εκπρόσωποι όλων των υποψηφίων. Αν δεν παρίστανται εκπρόσωποι δύο τουλάχιστον υποψηφίων, η ψηφοφορία ματαιώνεται, εκτός αν, στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα έχει διορισθεί δικηγόρος ως πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο.

Το Δ.Σ. του αρμόδιου  Δικηγορικού Συλλόγου διορίζει  πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος, αν το ζητήσει ο νομαρχιακός εκπρόσωπος  της ΑΕΔΔ. Προς τούτο επιλέγεται  δικηγόρος, κατά προτίμηση μεταξύ όσων εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου, η εφορευτική επιτροπή επιλέγει τον Πρόεδρό της, άλλως καθήκοντα Προέδρου ασκεί το πρεσβύτερο μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Διεξαγωγή της ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο  και  σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη).

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων.  Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.  

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί  για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα  θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν  ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος. Με ευθύνη της Επιτροπής, ο  πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Για τα θέματα του παρόντος κανόνα, η Επιτροπή επιφυλάσσεται να εκδώσει λεπτομερειακή  εγκύκλιο μια τουλάχιστον εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ AΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ AΡΓΟΥΣ
Εργατικό Κέντρο Άργους
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου
 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΔΕΑΣ
Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας
 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΚΕΠ Ναυπλίου, απέναντι από την ΔΕΗ
 
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού
 
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
Γυμνάσιο Κρανιδίου