Μίλησε ο Καραμανλής - Συστράτευση, αυτοκριτική και κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μίλησε ο Καραμανλής - Συστράτευση, αυτοκριτική και κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες

Ιούνιος 27, 2019 - 15:40

φωτογραφία EUROKINISSI ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια δεκαετία έχει περάσει από την τελευταία φορά που ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε απευθύνει ομιλία. Χθες, όμως, δώδεκα μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα του Βελλίδειου στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε ομιλία με αρκετή αυτοκριτική, μηνύματα συστράτευσης αλλά και κάλεσα σε όλους τους Έλληνες, ιδίως σε εκείνους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν άλλα κόμματα, να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε θερμότατα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης: «Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη και καλώ και όσους σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπραξαν διαφορετικά να έρθουν κοντά μας. Για μία ακόμη φορά, σας καλώ στην πρώτη γραμμή. Στις 7 Ιουλίου πάμε μαζί, πάμε μπροστά, πάμε για τη νίκη. Για την Ελλάδα, τα παιδιά και τη ζωή μας» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος, εθνικό, παραταξιακό, προσωπικό. Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια».

Ο κ. Καραμανλής έκανε αναφορές και στα υπόλοιπα εθνικά θέματα τα οποία έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο. «Απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες για φόβο δεν μας πτοούν και θα επιστρέφονται στον αποστολέα», είπε με νόημα, ενώ τόνισε ότι «πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον», επισημαίνοντας πως «εμείς φοράμε μία φανέλα και αυτή είναι η φανέλα της εθνικής Ελλάδας».