Ειδήσεις

Στην Τήνο έκανε Ανάσταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μάιος 05, 2024 - 19:30

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το Πάσχα:

Κρήτη: Έσκασε κροτίδα στο χέρι 14χρονου - Τραυματίστηκε στα δάχτυλα

Μάιος 05, 2024 - 19:20

Κακή κατάληξη είχε για έναν ανήλικο το επικίνδυνο παιχνίδι με τις κροτίδες, καθώς μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για έναν 14χρονο ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης πέταξε κροτίδα, που όμως έσκασε μέσα στο δεξί χέρι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δάχτυλα, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε επιτηρητικά φυλάκια στη Μεγίστη

Μάιος 05, 2024 - 18:30

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε χτες , Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, επιτηρητικά φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μεγίστης.

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τα φυλάκια στη Μεγίστη συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον διοικητή της Ανώτερης Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον διοικητή της 95 (ΑΔΤΕ) υποστράτηγο Εμμανουήλ Χατζή.

Συμβάσεις για σημαντικά έργα προϋπολογισμού 463.000 ευρώ στην ΠΕ Λακωνίας

Μάιος 05, 2024 - 18:20

Υπεγράφησαν  την  Μεγάλη Τρίτη  30 Απριλίου, από τον  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρο Ν. Βερούτη,  οι συμβάσεις για την υλοποίηση των κάτωθι έργων:

1) «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού 22 Αρεόπολη – Οίτυλο προς Καρδαμύλη» προϋπολογισμού 380.000,00€ και

2) «Αποκατάσταση Προσκτίσματος (Κελιού) και άλλες εργασίες στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Ροϊτσας στο Δ.Δ. Μέλισσας Δ. Ανατολικής Μάνης» προϋπολογισμού  83.000,00€

Χατζηδάκης στον ΟΟΣΑ: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την πράσινη μετάβαση

Μάιος 05, 2024 - 17:50

Παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προώθηση της πράσινης μετάβασης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια της υπουργικής διάσκεψης του ΟΟΣΑ.

Πώς «ενεργοποιούνται» τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Μάιος 05, 2024 - 17:20

Όσοι φορολογούμενοι έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας, θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα .

Η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, είναι στον “αέρα” όπως είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων

Μάιος 05, 2024 - 17:00

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις άνοιξε και πλέον όλοι οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν τα εισοδήματα της περσινής χρονιάς.

Ωστόσο, έντεκα είναι τα σημαντικότερα σημεία που αλλάζουν φέτος στις διαδικασίες συμπλήρωσης και εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για αλλαγές στα πεδία συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 αλλά και στις διατάξεις για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος.

Τουρισμός για όλους 2024 - Τι ισχύει με την άυλη κάρτα

Μάιος 05, 2024 - 16:20

Όσοι δικαιούχοι κληρώθηκαν, θα εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο τουριστικό κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Το ποσό της ενίσχυσης που πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία έχει ισχύ έως 31.12.2024, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

Πότε κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Μάιος 05, 2024 - 16:20

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 10/05/2024, η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2024,

Μετά την ανωτέρω ώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Μεσσηνία: 27χρονος έκλεψε αγροτικά εργαλεία και σνελήφθη

Μάιος 05, 2024 - 15:20

Συνελήφθη, χθες (4.5.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να αφαιρεί αγροτικό εργαλείο από αποθήκη ημεδαπού. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 27χρονος λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει ακόμη ένα εργαλείο από αύλειο χώρο οικίας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις