Τουρισμός

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο φαράγγι των Μύλων

Ιούνιος 23, 2017 - 09:08

 Την επόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα πραγματοποιήσει διάσχιση του εξαίσιου φαραγγιού των Μύλων. Πρόκειται για μια εύκολη,  εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας θα συναντήσουμε ερείπια παλιών Μύλων.Θα γίνει μία πορεία από Γεωργίτσι - Μαρμαρογέφυρο - Καστόρι.

  Ώρες 4, κατηγορία Α.       

  Αναχώρηση λεωφορείου στις  8 π.μ. από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Τάσος Λάμπρου:Χωρίς ευρώ δεν μπορεί να γίνει τίποτα

Ιούνιος 20, 2017 - 13:58

Δήλωση Τάσου Λάμπρου για τις Μαρίνες Ερμιόνης και Πορτοχελίου:

Είναι φανερό ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας και μόνιμος κάτοικος Αθηνών κ. Αποστόλης Λαδάς, ενοχλήθηκε σφόδρα από το δημοσίευμά μας σχετικά με τις Μαρίνες Ερμιόνης και Πορτοχελίου, το οποίο σκοπό είχε να ενημερώσει τους Δημότες της Ερμιονίδας για να μάθουν την αλήθεια για τα εν λόγω έργα.

Το δημοσίευμά μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακόβουλο, αντίθετα έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και παρουσίασε την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Απόλυτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο Τρίπολης

Ιούνιος 17, 2017 - 22:54

Ομιλούμε για αναγκαιότητα Ανάπτυξης του τόπου, περί αναγκαιότητας άμεσων και επιταχυνόμενων Επενδύσεων, πλέον ύστερα και από το χθεσινό Eurogroup εμφανίζεται από την κυβέρνηση ότι το χρέος θα είναι άμεσα συνυφασμένο με τους δείκτες Ανάπτυξης.
Πως ζητάμε όμως εξέλιξη και ανάπτυξη όταν βασικές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα θα φέρουν ανάπτυξη παραμένουν σε έλλειψη μιας ίσως τελικής υπογραφής…?
Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στην ανάγκη άμεσης εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου Τρίπολης για εμπορικούς αλλά και τουριστικούς σκοπούς.
 

Τατούλης-Χειβιδόπουλος-Κωστούρος:Έτοιμο το σχέδιο της Περιφέρειας για τη μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ

Ιούνιος 12, 2017 - 17:21

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου σχετικά με το ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι η δημιουργία της μαρίνας θα λειτουργήσει ευεργετικά στον κοινό στόχο Περιφέρειας και Δήμου για την ποιοτική αναβάθμιση του προφίλ του Ναυπλίου ως προορισμού.

Κινέζοι από το κρατίδιο της Εσωτερικής Μογγολίας στην Πελοπόννησο

Ιούνιος 08, 2017 - 21:48

Γιαννακούρας: Συνεργασία για το καλό και των δύο περιοχών σε αγροτικό-τουριστικό επίπεδο

 
Κινεζική αντιπροσωπεία από το ημιαυτόνομο κρατίδιο της εσωτερικής Μογγολίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης Fu Taizeng,  δέχθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Η ολιγομελής αντιπροσωπεία των Κινέζων, βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Πελοπόννησο.

Κωνσταντίνα Νικολάκου:Μεγάλη δύναμη της χώρας ο τουρισμός

Ιούνιος 08, 2017 - 19:53

Το αναπτυξιακό μοντέλο και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Σύνδεση Εθνικής Στρατηγικής και Περιφερειακών Στρατηγικών  για τον Ελληνικό Τουρισμό». Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την επίτευξη συνεργασιών και συνεργειών για την παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό.

Απόσυρση του νομοσχέδιου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ζητούν οι επιχειρηματίες των ενοικιαζομένων Πελοποννήσου

Ιούνιος 06, 2017 - 23:28

Την 31η  Μάιου 2017  ο πρόεδρος Θοδωρής Οικονόμου και ο γραμματέας  Κώστας Μιχόπουλος  της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων -  Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων συναντήθηκαν με την αντιπερειφερειαρχη Ντίνα Νικολάκου, όπου  εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την εφαρμογή του άρθρου 84 του ν.4472/2017 που απελευθερώνει πλήρως το καθεστώς βραχυχρόνιας αστικής μίσθωσης, καταργώντας ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς.

Μαυραγάνης από Ναύπλιο: Ένα συνεργατικό συνεταιριστικό σχήμα να αναλάβει τη διαχείριση της γραμμής

Μάιος 30, 2017 - 18:38

H  προοπτική  επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής  Κορινθίου- Άργους- Ναυπλίου εξετάστηκε σε ανοιχτή συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου  , με την παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών  Νίκου Μαυραγάνη, με τη συμμετοχή του βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα , του στελέχους των ΑΝΕΛ Κατερίνας Μπόμπου , του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη και  αρκετών πολιτών.

Οι ταρσανάδες της Κοιλάδας

Μάιος 30, 2017 - 16:40

Η Κοιλάδα είναι ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι στην Αργολίδα τρία χλμ. δυτικά του Κρανιδίου και αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο του, το λιμάνι που συνέδεε μέχρι την δεκαετία του 1960, την Ερμιονίδα με το Ναύπλιο έως ότου δημιουργηθεί ο οδικός άξονας Επιδαύρου – Κρανιδίου.

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην έκθεση Greek Travel Show (φωτο)

Μάιος 24, 2017 - 21:20

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και με δεδομένα τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται στην τουριστική κίνηση της Πελοποννήσου  και των δράσεων που στοχεύουν σε αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η «Μυθική Πελοπόννησος», ταξίδεψαν στην Αθήνα αυτή τη φορά, δίνοντας το παρόν στην «1η Greek Travel Show», η οποία αποτέλεσε την B2C (Business to Consumer) της Διεθνούς Έκθεσης «Philoxenia», που διεξάγεται εδώ και 32 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo» στο Μαρούσι, από 19 έως 21 Μαΐου 2017.

Σελίδες

Subscribe to Τουρισμός