Τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Τρελαντώνης»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση «Ο Τρελαντώνης»

Απρίλιος 09, 2013 - 23:58

Την Κυριακή 7 Απριλίου τα μέλη της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών επισκέφτηκαν την Παιδική Σκηνή του  Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Τρελαντώνης» σε διασκευή του Στρατή Πασχάλη. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων «Χειμώνας 2012-2013» που διοργανώνει η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, η οποία αποτελεί μέρος των δράσεων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ.
Η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη, καθώς η παράσταση βασίζεται στο πασίγνωστο παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης» (1932). Τα παιδιά φάνηκε να ενθουσιάζονται με την παράσταση, αφού μέσα από τα σπαρταριστά αλλά και ποιητικά επεισόδια των περιπετειών τεσσάρων παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Καστέλα, με κεντρικό ήρωα τον θρυλικό Τρελαντώνη, κατάφερε να τους ζωντανέψει μαγικά μια άλλη εποχή και να δημιουργήσει νοσταλγικές εικόνες για τους γονείς.
Η επιθυμία των μελών της βιβλιοθήκης για τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι μεγάλη γι’ αυτό προσπαθούμε συνεχώς για την υλοποίησή τους. 

Ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης
                                                                                                                            Νίκος Δελής