Πελοπόννησος: Μετά τις... «ρεζερβέ» ομπρέλες, χρεώσεις στις ξαπλώστρες που φθάνουν στα 30 ευρώ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πελοπόννησος: Μετά τις... «ρεζερβέ» ομπρέλες, χρεώσεις στις ξαπλώστρες που φθάνουν στα 30 ευρώ

Ιούνιος 20, 2022 - 12:08

Οι τιμές της ενέργειας είναι στα ύψη, τα ναύλα για πλοία και αεροπλάνα έχουν αυξηθεί από 11% ως και 40% για τους δημοφιλείς προορισμούς. Τα τουριστικά πακέτα που κλείνονται από την Ελλάδα για τουριστικούς προορισμούς είναι κατά 20% - 30% ακριβότερα από εκείνα που κλείνονται από το εξωτερικό.

Ωστόσο, οι Έλληνες πολίτες ύστερα από δύο χρόνια κλεισούρας και πανδημίας, έχουν ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα, από αλλαγή παραστάσεων. Με μια λέξη, από διακοπές.

Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα Σαββατοκύριακα επισκέπτονται τις κοντινές ή λίγο πιο μακρινές παραλίες για μια βουτιά. Οι παραλίες της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας, της Καλαμάτας, της Αργολίδας κάθε Σαββατοκύριακο γεμίζουν με κόσμο.

Ενδεχομένως το φετινό καλοκαίρι όλο και περισσότεροι να επιλέξουν τη λύση της απόδρασης του Σαββατοκύριακου, αφού οι τιμές των πακέτων για επταήμερες ή δεκαπενθήμερες διακοπές είναι στα ύψη.

Πόσο κοστίζει, όμως, η ξαπλώστρα;

Σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως σε παραλίες της Μεσσηνίας, πληροφορηθήκαμε ότι οι ξαπλώστρες μπορεί να φθάνουν και τα 15 με 30 ευρώ.

Στη Βόρεια και στη Νότια Κυνουρία, υπάρχει χρέωση στις ξαπλώστρες - κρεβάτια, αλλά όχι σε τέτοια επίπεδα, ενώ στην πλειονότητά τους τα καταστήματα χρεώνουν μια ελάχιστη κατανάλωση για τις υπηρεσίες τους.

Αυτό που πρέπει, πάντως, να γνωρίζουν οι καταναλωτές, είναι ότι για να είναι νόμιμη η χρέωση της ομπρέλας, πρέπει η τιμή της να αναγράφεται σε εμφανές σημείο. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να χρεωθείτε εκ των υστέρων.

Άλλοι, πάλι, καταφεύγουν σε παράνομες λύσεις για να κλείσουν από νωρίς... πρώτη ομπρέλα κύμα, όπως έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει σε Παράλιο Άστρος, Ξηροπήγαδο, Κρυονέρι, αλυσοδένοντας στην κυριολεξία ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία. Η πρακτική αυτή είναι παράνομη και, όπως έχουν ανακοινώσει οι Δήμοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, ομπρέλες και ξαπλώστρες θα απομακρύνονται.

Από την άλλη πλευρά, ακούσαμε παράπονα από επισκέπτες στην Αργολίδα. Όπως μας είπαν, σε πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής, τα τραπέζια των εστιατορίων πιάνουν όλη την παραλία, ως εκεί που σκάει το κύμα. Είναι αυτή μια εικόνα που θέλουμε για το ελληνικό τουριστικό προϊόν;..