Κλειστοί οι Δήμοι μέχρι και την Τετάρτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κλειστοί οι Δήμοι μέχρι και την Τετάρτη

Ιούλιος 15, 2013 - 09:41

Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προεδρείου έθεσαν οι δήμαρχοι - Η ΚΕΔΕ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Την Τετάρτη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή
Κλειστοί θα παραμείνουν τελικά οι δήμοι όλης της χώρας, σήμερα , την Τρίτη και Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα κινητικότητας και την κατάργηση υπηρεσιών στους δήμους, μετά από απόφαση που έλαβαν οι αιρετοί κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Η γενική συνέλευση επικύρωσε την εισήγηση που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος Κώστας Ασκούνης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και να κατατεθεί αίτημα για άμεση συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές θα λειτουργήσουν κανονικά, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.

Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του προεδρείου τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί τις προτάσεις τους.

Την Τετάρτη, που θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και θα επιδώσει ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.

Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το  διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του. 
Περισσότερα στο protothema.gr