O Ολυμπιακός ανακοίνωσε νέο προπονητή τον Κάρλος Κορμπεράν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

O Ολυμπιακός ανακοίνωσε νέο προπονητή τον Κάρλος Κορμπεράν

Αύγουστος 10, 2022 - 21:15

φωτογραφία KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Νέο πρόσωπο στο τιμόνι του Ολυμπιακού, αφού πριν λίγες ημέρες υπέγραψε με τους ερυθρόλευκους ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός τεχνικός πήρε τη θέση του Πέδρο Μαρτίνς που ήταν στον Ολυμπιακό 4,5 χρόνια, αφού το τέλος για τον Μαρτίνς γράφτηκε οριστικά μετά την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα και τον αποκλεισμό της ομάδας από το ChampionsLeague.

Ο Κορμπεράν έχει θητεύσει δίπλα στον Μαρτσέλο Μπιέλσα της Λιντς, ως το δεξί του χέρι, παίρνοντας τεράστια εμπειρία. Ο Αργεντίνος τεχνικός μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει ως πολύ ταλαντούχο. Το 2020 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Χάντερσφιλντ, με στόχο να ανέβει κατηγορία για ChampionsLeague, κάτι που είχε κάνει ο Μπιέλσα όταν ανέλαβε τη Λιντς. Έφτασε πολύ κοντά στο στόχο και αυτό θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Τελικά εκείνη τη χρονιά την άνοδο κέρδισε η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στον Ολυμπιακό καλωσόρισαν τον Κορμπεράν πριν λίγες μέρες, μαζί με την ομάδα του Ισπανού: τον ΧόρχεΑλαρκόνΡοδρίγο (AssistantHeadCoach), τον ΑμπέλΜουρέλοΛόπεθ (First TeamCoach), τον Ζάιμε Φιλίπε ΜονρόιΖάμιτΠιεντάντΠερέιρα (First TeamCoach) και τον Σαλβαδόρ ΤοντόλιΒιρζίλι (First TeamAnalyst).

Ο ίδιος ο προπονητής δήλωσε μετά την επίσημη περιήγηση του στο Ρέντη: «Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, νιώθω τιμή που είμαι εδώ και βρίσκομαι εδώ γιατί ξέρω πριν έρθω στον Ολυμπιακό ότι είναι ένας από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και ο μεγαλύτερος της Ελλάδας. Μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα και τις αξίες με τον σύλλογο. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι, αλλά όλοι όσοι έχουν αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα για το ποδόσφαιρο τους αρέσουν αυτά τα ματς και αυτοί οι αγώνες αποτελούν κίνητρο. Ευχαριστώ τον Κριστιάν για τα καλά του λόγια και ευχαριστώ όλο τον σύλλογο για το καλωσόρισμα. Είμαι εδώ για να δουλέψουμε όλοι τις ίδιες φιλοδοξίες και τους ίδιους στόχους, ξεκινώντας από αύριο».

Ο Κορμπεράν έπιασε ήδη δουλειά, αφού λίγες μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη ΣλόβανΜπρατισλάβα για τα προκριματικά του EuropaLeague. Στο πρώτο παιχνίδι το σκορ έληξε με ισοπαλία 1-1 και σε λίγες μέρες παίζεται η ρεβάνς. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της ομάδας με τον Κορμπεράν στον πάγκο, για τον 3ο γύρο των προκριματικών.

Σε εθνικό επίπεδο, οι αγώνες για τον Ολυμπιακό ξεκινάνε στις 21 Αυγούστου με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για τη φετινή σεζόν το στοίχημα Superleague της bwin δείχνει κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση τον Ολυμπιακό, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ακολουθούν.

Hομάδα του Πειραιά πανηγύρισε το πρωτάθλημα τη σεζόν που μας πέρασε, έχοντας συνολικά 47 τίτλους στην τροπαιοθήκη του! Ο Ολυμπιακός θέλει το μέλλον του να είναι ακόμη καλύτερο, με περισσότερες διακρίσεις εκτός συνόρων και φυσικά διατήρηση του statusτου στη Superleague. Και ο Κάρλος Κορμπεράν φαίνεται να έχει τη γνώση και τη διάθεση να πάει τον Ολυμπιακό ακόμη παραπέρα…