Δημήτρης Κρίγγος: Η αλήθεια για την αποχέτευση της Λέρνας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημήτρης Κρίγγος: Η αλήθεια για την αποχέτευση της Λέρνας

Σεπτέμβριος 07, 2023 - 15:16

Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια διάρκεια.
Η Αλήθεια για την αποχέτευση Λέρνας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του Δημήτρη Κρίγγου
Αντιδημάρχου Άργους Μυκηνών, Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου

Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια διάρκεια. Προκειμένου να λάβει τη σωστή διάστασή της η φράση του δημοσιογράφου, κατά το κλείσιμο συνέντευξης που έκανε σε υποψήφιο δήμαρχο για το δήμο Άργους Μυκηνών, ότι «το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια έχει διάρκεια», επισημαίνοντας συνάμα ότι αλλού ήταν η αλήθεια και αλλού το ψέμα, θα αναφερθώ, επί του παρόντος, στην μια και μόνη αλήθεια για την αποχέτευση της Λέρνας, την οποία ο συνεντευξιαζόμενος είτε αγνοεί είτε εσκεμμένα και με αντιπολιτευτική σκοπιμότητα αποκρύπτει. Και τα δυο εξίσου σοβαρά και μεμπτά για κάποιον που επιθυμεί τη θέση του Δημάρχου.

Ο εν λόγω υποψήφιος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας κατηγόρησε ότι ως δημοτική αρχή δεν θέλουμε να γίνει το έργο της αποχέτευσης της Λέρνας ενώ είναι κάτι απλό που εκείνος πολύ εύκολα θα κάνει. Στα λόγια όλα γίνονται και είναι εύκολα, ειδικά για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με έργα.  Η μεγάλη διαφορά όμως είναι η πράξη. Εμείς που ξέρουμε από έργα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά δεν γίνονται με λόγια αλλά θέλουν επίμονες προσπάθειες και κόπο κάθε φορά για να φτάσουμε στην υλοποίηση τους. Όπως όμως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα κάτωθι γραφόμενα ο εν λόγω αν και κατείχε θέσεις ευθύνης, από τις οποίες θα μπορούσε να συνδράμει στις προσπάθειες μας για την υλοποίηση του έργου, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Για το έργο της αποχέτευσης της Λέρνας, προϋπολογισμού περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι προσπάθειες μας έως τώρα είναι διαρκείς για να μπορέσουμε να βρούμε χρηματοδότηση και η μελέτη διαρκώς επικαιροποιείται προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα βγει στον «αέρα» οποτεδήποτε. Δυστυχώς έως σήμερα, αν και έχουμε έτοιμη μελέτη, κανένα πρόγραμμα δεν χρηματοδοτούσε αποχετεύσεις σε οικισμούς της κατηγορίας κάτω των 2000 κατοίκων όπως είναι οι τρεις οικισμοί της Λέρνας, οι Μύλοι, το Σκαφιδακι και το Κιβέρι.

Συνάμα έχουμε απευθυνθεί, με επαναλαμβανόμενες οχλήσεις, προς την περιφερειακή αρχή, που μέχρι και σήμερα εκείνος υπηρετεί, και ζητάμε, από τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται, να χρηματοδοτήσει το σπουδαίο αυτό έργο για την Λέρνα, το δήμο Άργους Μυκηνών και την Αργολίδα, χωρίς καμία μέχρι σήμερα ανταπόκριση. Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι ενώ έχουμε τη μελέτη έτοιμη δεν την αξιοποιούμε και δεν την εντάσσουμε σε υφιστάμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα; Έχει εκείνος να μας δείξει κάποιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει κάποια δικιά του ενέργεια με σκοπό την υλοποίηση του έργου;;; Οι επιστολές-αιτήματα είχαν αποδέκτη την Περιφέρεια Πελοποννήσου της οποίας περιφερειακός σύμβουλος , αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου είναι ο κύριος υποψήφιος δήμαρχος, που σήμερα κατηγορεί εμάς ότι δεν έγινε το έργο.

Γιατί ενώ διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ η περιφερειακή αρχή που υπηρετεί δεν ικανοποίησε τα αιτήματα μας για χρηματοδότηση του σπουδαίου αυτού έργου για την Λέρνα; Γιατί από τις θέσεις που κατείχε και κατέχει δεν συνέδραμε προς ενίσχυση αυτών των αιτημάτων μας; Γιατί δηλαδή δεν επέμεινε και δεν ζήτησε και εκείνος τη χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας την υλοποίηση της αποχέτευσης της Λέρνας; Δε θέλω να πιστέψω ότι αυτό έγινε με υστερόβουλες σκέψεις ώστε να μην καρπωθεί μέρος της επιτυχίας εκτέλεσης του έργου η δημοτική αρχή Καμπόσου. Δε θέλω να το πιστέψω. Όψιμο αποδεικνύεται το «ενδιαφέρον» του και μόνο θεωρητικό και προεκλογικό ενώ το δικό μας συνεχές και έμπρακτο.

Στη δημοτική αρχή Καμπόσου δουλεύουμε για να δίνουμε λύσεις και διεκδικούμε για το Δήμο μας και τους δημότες του. Στόχος μας ακόμα περισσότερα έργα. Συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερα έργα.