Ειδήσεις

Ημερίδα στο 2ο Γυμνάσιο Άργους: «Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων»

Μάιος 20, 2024 - 22:03

Την Πέμπτη 23 Μαϊου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων αλλά και το ρόλο της οικογένειας σε αυτή. Η έννοια της εξάρτησης, τα στάδιά της, οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή, τα προειδοποιητικά σημάδια, αλλά και τα στάδια απεξάρτησης είναι αντικείμενα παρουσίασης αλλά και συζήτησης.

Η οικογένεια έχει τη δύναμη και την ευθύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της εξάρτησης και της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Σας περιμένουμε

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φετινό TEDxKlonatzidika 2024

Μάιος 20, 2024 - 22:00

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε το φετινό TEDxKlonatzidika 2024 το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Η εθελοντική δράση, η καινοτομία, οι πρωτότυπες ιδέες, η ενέργεια και η δυναμική, συνδυάστηκαν με απόλυτη επιτυχία σε ένα διήμερο γεμάτο ομιλίες, events και ένα αξέχαστο πάρτι.

Ομιλητές από διαφορετικά γνωστικά και επαγγελματικά πεδία σχεδίασαν μια εκπληκτική σειρά ομιλιών ώστε, να πλαισιώσουν και να αναδείξουν το θέμα “νους’’ με τον ορθότερο τρόπο.

Δ.Πτωχός: «Ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση, την τεχνολογία και την ανάπτυξη»

Μάιος 20, 2024 - 21:50

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, το Σάββατο 18 Μαΐου, στην Καλαμάτα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους μελλοντικούς επιστήμονες, να δει τις δημιουργίες τους και να μιλήσει μαζί τους για τις πρωτότυπες ιδέες τους.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Μάιος 20, 2024 - 21:30

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -17- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (20.5.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

ΕΠΣ Αργολίδας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες για την κατηγορία Κ-14 (φωτο-βίντεο)

Μάιος 20, 2024 - 20:11

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19/05/2024 στο Δ.Α.Κ. Τολού οι τελικοί αγώνες για την κατηγορία Κ-14 της Ε.Π.Σ. Αργολίδας, μεταξύ των ομάδων Αριστέα Άργους - Α.Ε. Ερμιονίδας.

Γονείς και παιδιά, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τους αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον αποδεικνύοντας ότι ο νικητής είναι ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του Αριστέα Άργους.

Στο τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς, ειπε κατηγορηματικά ο Γεραπετρίτης

Μάιος 20, 2024 - 19:50

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα μέρη, συνιστά έναν πολύ βασικό κόμβο στον οποίο οικοδομήθηκε η διεθνής σχέση της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk radio».

Πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση της γέφυρας του Ερασίνου ποταμού (βίντεο)

Μάιος 20, 2024 - 19:14

'Ενα μέλλον για το παρελθόν μας 

Ιστορία ενός τόπου είναι οι παραδόσεις του που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά και τα τοπικά μνημεία που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον κρατώντας ζωντανή τη μνήμη.

Η γέφυρα του Ερασίνου , με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της , αποτελεί ένα τέτοιο τοπικό μνημείο , ισχυρό τοπόσημο , και σημείο αναφοράς για τη Νέα Κίο ,όπως αποδεικνύεται από εκαντοντάδες φωτογραφίες και μαρτυρίες.

Ταυτόχρονα αποτελεί και σήμερα ένα γραφικό σημείο της Νέας Κίου που αντιστέκεται κόντρα στην αρχιτεκτονική ομοιομορφία που έχει επιβληθεί.

Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Μάιος 20, 2024 - 19:00

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού και συνοδευτικές υπηρεσίες επανέκθεσης Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», στην ΠΕ Κορινθίας, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, Αναστάσιος Γκιολής:

«Μετά την κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση προϋπολογισμού 1.270.000€ πέρασε από την Περιφερειακή Επιτροπή και η Προμήθεια προθηκών και λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου προϋπολογισμού 1.040.000€, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Μάιος 20, 2024 - 18:20

Στη Βουλή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αλλαγή του ποσού και των προϋποθέσεων λήψης του επιδόματος ανεργίας της ΔΥΠΑ. Στην πρώτη φάση θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο για 5.000 ως 10.000 ανέργους και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί για το σύνολο των ανέργων.

Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μάιος 20, 2024 - 18:20

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο για αυτήν.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις