Στα μέσα Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στα μέσα Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Μάρτιος 06, 2024 - 14:50

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», καθώς τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν νωρίτερα το άνοιγμά της.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» υλοποιείται από το υπ. Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη μέχρι 31.12.2024, έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως:

Αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023.

Αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους.

Θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα.

Διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ΚΥΑ, μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.