Τι συμβαίνει στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Κίου;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι συμβαίνει στο πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Κίου;

Αύγουστος 26, 2019 - 22:26

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διαμάχη κατοίκων και Δημοτικής Αρχής για την τοποθέτηση υπαίθριας εγκατάστασης θεάτρου στο χώρο του "Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής".

Πολίτες της Νέας Κίου
Κάτοικοι της περιοχής του <<Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής>>.
Προς τον κ.Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέας  Κίου.
ΚΟΙΝ. κ. Δήμαρχο Δήμου Άργους - Μυκηνών.
Πολεοδομική Υπηρεσία Δήμου Άργους - Μυκηνών.
κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους - Μυκηνών

Κύριε Πρόεδρε,

Εδώ και  ημέρες όπως θα έχετε και εσείς διαπιστώσει ,στο χώρο του <<Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής >> εκτελείται έργο τοποθέτησης  υπαίθριας εγκατάστασης θεάτρου.
Χωρίς καμία γνώση, όπως μας δηλώσατε, της Τοπικής αρχής χωρίς σχετική απόφαση ή γνωμοδότηση της, χωρίς σχετική απόφαση σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς  την παραμικρή συζήτηση με τους πολίτες  ή τους φορείς του Πολιτισμού της Κίου για το είδος, την θέση και την αισθητική ενός τέτοιου έργου την αναγκαιότητα του οποίου ασφαλώς και όλοι αναγνωρίζουμε.
Οι συνεχείς αλλαγές της θέσης τοποθέτησης των κατασκευών  και η πληροφόρηση που έχουμε δείχνουν πιθανότατα και την έλλειψη ακόμα σχετικής αδειοδότησης για την επιχειρούμενη εγκατάσταση από την αρμόδια υπηρεσία.
Παρακαλούμε  λοιπόν για την έκτακτη και άμεση σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου ως αρμοδίου οργάνου για θέματα εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας με την παρουσία μας, την ενημέρωση μας επί του θέματος, αλλά και την λήψη σχετικής απόφασης επ' αυτού.
Ζητάμε από το Τοπικό Συμβούλιο να ενημερωθούμε εάν,
1. Έχει ενημερωθεί και συμφωνήσει για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και πότε.
2. Υπάρχει άδεια εκτέλεσης των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, τι προβλέπει και ποιο αρμόδιο όργανο την έχει εκδώσει.
3. Υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου η άλλου αρμοδίου οργάνου του Δήμου για την εκτέλεση του έργου ή είναι αποτέλεσμα συνεννόησης του Δημάρχου με άλλους παράγοντες.

Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα μας και θα πράξετε έτσι όπως και ο νόμος ορίζει.

Με εκτίμηση,
Οι πολίτες της Νέας Κίου
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ:
Αυτές τις μέρες στο χώρο του πρώην πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, εκτελείται έργο υπαίθριας εγκατάστασης θεάτρου. Χωρίς καμία γνώση της τοπικής αρχής, χωρίς σχετική μελέτη και άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, χωρίς την παραμικρή συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς του πολιτισμού της Νέας Κίου για το είδος, τη θέση και την αισθητική ενός τέτοιου έργου, την αναγκαιότητα του οποίου ασφαλώς όλοι αναγνωρίζουμε.
Κρίνεται απαραίτητο να τεθεί εξαρχής το θέμα επί τάπητος, καθώς βασική πρόθεση είναι να υπάρχει ανοιχτό θέατρο, δεδομένης της μακρόχρονης πολιτιστικής δραστηριότητας των φορέων της Νέας Κίου, αλλά σε τέτοιο χώρο και με τέτοιο τρόπο που να είναι κατάλληλος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του. Πρέπει να γίνει σεβαστή η χρήση του πάρκου από πλήθος παιδιών, αλλά και να μην αλλοιωθεί η συνολική αισθητική του χώρου (με την τοποθέτηση τεράστιων σε μήκος κοντέινερ κ.λ.π.)
Καλούμε την Τετάρτη 28/8/19 στις 8:00 το βράδυ όλους τους δημότες της Νέας Κίου στο χώρο του πάρκου, για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την καταστροφή πρασίνου και τη γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής.
 

Κώστας Χρυσικός - ΠΡΩΤΑ Η ΚΙΟΣ:
Η αυθαιρεσία, γνώρισμα του τρόπου άσκησης της <<εξουσίας>> από την δημοτική παράταξη Καμπόσου, με ευθύνη βέβαια του ιδίου του Δημάρχου σε σύμπραξη με <<κάποιους>> τοπικούς συνεργάτες του, επεχείρησε σήμερα για τρίτη φορά να στήσει στο <<Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής>>, (αυτό που παράνομα και χωρίς νομιμοποίηση κατέστρεψε η Δημοτική αρχή), ένα ακόμη αυθαίρετο.
Τους χώρους εξυπηρέτησης του κατασκευάσματος που Θέατρο ονόμασαν.
Τρίτη προσπάθεια, τρίτη αντίδραση-διαμαρτυρία των περιοίκων, τρίτη οπισθοχώρηση και απομάκρυνση των συνεργείων. Ο λόγος απλός. Αυτό που και επίσημα γνωρίζουμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ.
Έτσι διοικούν οι εξουσιαστές μας.
Όμως εδώ είναι ΝΕΑ ΚΙΟΣ.
Απαιτούμε νομιμότητα, συναίνεση και ενημέρωση των Πολιτών. Έστω και καθυστερημένα. Χωρίς αυτές τις προυποθέσεις δεν θα γίνεται τίποτα. Αρκετά έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. ΤΕΛΟΣ